tisdag 5 februari 2013

Filmtajm i Övertorneå igen!

Ja, tänk att ett brev kan betyda så mycket och tänk vad mycket man kan vinna om man bara törs prova!


Efter den sista workshopen i vårt film/kulturprojekt 'Nyfiken Grön' med klass 2 på Övertorneå Centralskola  våras, skrev barnen ett brev till  Barn och Utbildningsnämnden i Övertorneå kommun:

"Hej!
Vi är 20 elever som går i tvåan på Övertorneå Centralskola. Den här hösten har vi fått lära oss mycket om film och hur man gör film. Lotta och Cristina från Luleå har varit här och lärt oss mycket. Vi har fått filma hemma och........Det har varit jätteroligt och vi vill lära oss mer.....

Snälla, snälla om ni har pengar kvar skulle vi vara jätteglada om vi fick så mycket att Lotta och Cristina kan komma och jobba med oss igen?


Vänliga Hälsningar....."


Brevet togs upp som ett ärende på ett av BUN:s sammanträde i december. Nämnden beslutade då att anslå medel för en fortsättning  av projektet 'Nyfiken Grön'med hela 32 000:- kr!!! Vilken underbar nämnd som lyssnar på sina innevånare i kommunen och som, i synnerhet, lyssnar och tar barnen på allvar!
Känns helt fantastiskt roligt och jag tänker, för barnen måste det ju kännas härligt med en sådan bekräftelse!

Nå, sagt och gjort,
Vi har nu varit upp en sväng till Övertorneå igen med en ny workshop i filmarbete i 2 dagar. Nu har barnen fått lära sig att redigera film i Windows Movie Maker. De har fått filma igen, bl.a gjort en liten stumfilm och samlat annat material att jobba med.
De har vari fantastiska kreativa dagar och ja, de här barnen går från klarhet till klarhet! I ett nafs så förstår de och samlar material, lägger i mappar, drar in materialet där de vill ha det, klipper, kopierar, flyttar filer....helt otroligt!

Nu har de fått en uppgift tills vi träffas igen. De ska nu få göra en ny egen film, de ska få redigera och skapa filmen från skratch till färdig film själv och när vi kommer dit nästa gång så ska de få hålla i filmvisningen och visa oss vad de har gjort bl.a!

Vi kommer också att skapa en sida, en slags forumsida där vi ska ge feedback, ge support till barnen och läraren m.m. Det blir ju ytterligare ett steg i träning av den digitala kompetensen....

Spännande och så roligt!!

Nästa workshop blir någon gång  i april har vi tänkt...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: