onsdag 22 augusti 2012

Projekt Nyfiken Grön

Nu när hösten börjar närma sig så börjar också starten av projekt "Nyfiken Grön" närma sig. Projektet är ett arbete som riktar sig till barn i åk 1-2. Kort handlar projektet om att barnen ska delta i workshops tillsammans med mig och en mediapedagog. De ska får bekanta sig med den rörliga bilden/film och prova på att göra en egen film. Arbetet sker i samarbete med Filmpool Nord och NLL.
Vi ska jobba med 2 skolor, en uppe i Övertorneå och en i Luleå under hösten.
Vi har varit tidigare på skolan i Luleå, ett mycket roligt arbete och så härliga barn! Barnen fick jobba utifrån ett brett tema och filma hemma. Pilotprojektet på den skolan blev väldigt uppskattat och de önskade en fortsättning. Efter projektet så skickade barnen ett litet häfte till oss var, med bilder och text och tackade oss för att de hade fått prova på att lära sig filma!

Försättssidan på häftet som vi fick av barnen från skolan i Luleå.
Alla barnen hade gjort varsin teckning med text. Den här bilden tyckte jag var så ljuvlig! Den visar mig och Cristina  med kameror och allt. Hon har ju t.o.m fått med mina glasögon och att jag hade blå ögon, Cristina bruna.... 
Den här bilden blir man ju också så glad av!
Den första workshopen handlade väldigt mycket om att få prova på och testa. Vi ville inte vara där och styra för mycket, inte ha några pekpinnar om rätt eller fel. Vi ville ta vara på deras egna kreativitet och se vad som hände! Det var så fantastiskt roligt att se det färdiga resultat, deras egna färdiga filmer! Trots att de hade samma tema så var ingen film den andra lik! Barn är mycket kompetenta!
Nu när de vet hur kameran fungerar, hur man filmar så nu har vi tänkt ge dem en liten utmaning....fortfarande utan att styra, inga pekpinnar och det ska fortfarande handla om lek, lust pch motivation. Nu har de börjat 3:an i Luleå och vi hoppas och tror att de är villiga att ta sig an uppgiften!  Blir så spännande att se ur det går!

Nu till veckan åker vi upp till Övertorneå och stannar där i två dagar och jobbar ihop med barnen. Det ska bli jätte roligt att sätta i gång igen! Jag har tänkt att dokumentera hela projektet i någon form och jag kommer att återkomma här i bloggen och berätta mer om hur det går, så häng med om du är intresserad!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: